Tineri împotriva violenței






       Violența în mediul școlar este un fenomen prezent în societatea românească. Recunoscute și mediatizate sunt : agresiunea fizică și verbală, intimidarea, umilirea, discriminarea, forme frecvente ce se întâlnesc în relația elev-elev, profesor-elev, elev-profesor.
   Violența  afectează viața tuturor celor care sunt victime sau martori, afectează raporturile elev-elev, elev-părinte, profesor-părinte. Pentru copii, violența are urmări psihologice, emoționale și de dezvoltare; determină un sentiment de insecuritate, de teamă și incertitudine influențând negativ dezvoltarea normală a copilului/tânărului.
    Ar fi de amintit aici un exemplu celebru ( o lecție de viață pentru toți elevii) - povestea unui tânăr violent indiferent față de școală, care era pe cale să săvârșească o crimă, dar descoperind lumea cărților a rămas fascinat și în cele din urmă a ajuns unul dintre marii chirurgi ai lumii.
    România se află pe primul loc între cele 37 de țări ale lumii după numărul actelor de violență din timpul orelor,raportat de profesori.
    Specialiștii spun că soluția ar fi ca fiecare școală să beneficieze de un psiholog. Ei afirmă că principala problemă o constituie lipsa de comunicare.(jbe)







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Municipiul Fetesti - Micro-monografie

Monumentele istorice ale municipiului Fetesti

Pictor al naturii - Gheorghe Ionescu