Proiect încheiat- ,,Ghidul bibliotecilor publice din județul Ialomița''




            
      În ultima săptămână a lunii august 2016 (în data de 24 august, mai precis) a avut loc lansarea volumului documentar ,,Ghidul bibliotecilor publice din județul Ialomița’’ la Biblioteca județeană ,,Ștefan Bănulescu’’-Slobozia. Lansarea a fost făcută în memoria scriitorului al cărui nume îl poartă astăzi instituția și care, pe 8 septembrie a.c. ar fi împlinit 90 de ani . La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița- Cătălin Grigore, primari, bibliotecari, mass-media, reprezentanți din mediul privat. 










        Ghidul a apărut într-un tiraj de 100 de volume.
       Fiecare bibliotecă din județ are din această toamnă pe rafturile ei, spre consultare o astfel de micromonografie a bibliotecii sale cuprinsă într-un volum mai mare ce conține toate cele 57 de biblioteci publice ,,păstorite'' de doamna director Mihaela Racovițeanu.






                                                  Coperta cărții prezintă harta județului Ialomița cu toate cele 57 de biblioteci publice. 


     

     Datele informative sunt conforme cu realitatea din fiecare bibliotecă publică a anului 2016 și cuprind un istoric al fiecăreia dintre ele, date despre activitățile bibliotecii, personalul de specialitate etc. Totodată vom descoperi și un mic istoric al fiecărei localități.
         



      Ghidul ar putea fi oricând un material documentar pentru orice student din învățământul superior biblioteconomic.
      După cum menționa și doamna director Mihaela Racovițeanu, puține sunt bibliotecile din țară care au un astfel de ghid (bibliotecile din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Tulcea etc.). Așadar, bibliotecarii ialomițeni sunt  mândrii că  județul lor completează această listă (grație doamnei director care s-a implicat în realizarea acestui ghid), sunt mândrii și totodată mulțumiți că parte din munca lor a fost scoasă la lumină și va fi cunoscută și bibliotecarilor din alte județe ale țării . 
       Și să nu uităm să mulțumim comunității din care facem fiecare parte, căci dacă cititorii, fie ei copiii sau adulți nu ne-ar fi trecut pragul, mândria de a fi bibliotecar azi n-ar fi existat.
    Aș încheia cu câteva gânduri ale lui Aurel Baranga: ,,Bibliotecarii – această nobilă breaslă de intermediari ai înțelepciunii tipărite – au astăzi în foarte multe locuri reprezentanți merituoși și vrednici de stimă’’.












Bibliotecar, Elena Jitaru


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Municipiul Fetesti - Micro-monografie

Monumentele istorice ale municipiului Fetesti

Pictor al naturii - Gheorghe Ionescu