marți, 16 noiembrie 2010

Cursuri de viitor - Dezvoltarea serviciilor de bibliotecă

            ANBPR -  Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România este cea mai reprezentativă organizație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Asociația a organizat în intervalul 8-12 noiembrie 2010 la Centrul de Pregătire a Personalului din Industrie  (CPPI) din Bușteni un curs pilot cu tema '' Dezvoltarea  serviciilor de biblioteca''. La acest curs a participat un eșantion reprezentativ de bibliotecari recrutați în special din bibliotecile rurale și urbane mici. Printre cele 12  biblioteci  din țară a fost selecționată și biblioteca municipală Fetești,   poate și în urma recomandărilor către ANBPR date de directorul bibliotecii județene, d-na inginer Mihaela Racovițeanu căreia îi mulțumesc cu mult drag.
       Cursurile au fost susținute de trei traineri inimoși, bine pregătiți (amintesc aici d-nele Corina Ciuraru, Crina Ifrim,Valentina   Rotaru ) supravegheaţi îndeaproape, dar și susținuți de autorii manualului după care s-a și  predat manualul cu titlul Dezvoltarea serviciilor de bibliotecă  . Supervizorii, adică autorii manualului: Doctor A-respectiv d-na Hermina Anghelescu și Doctor D - respectiv  dl.Liviu-Iulian Dediu  s-au adresat tuturor bibliotecarilor interesați de acest subiect. Manualul abordează atât dezvoltarea serviciilor tradiționale pe care biblioteca publică le oferă publicului în mod obișnuit  (împrumutul, consultarea de documente),dar urmărește şi dezvoltarea competențelor de comunicare ale bibliotecilor precum și formarea de abilități de căutare, regăsire, stocare și diseminarea informațiilor.
   Prin  intermediul acestui manual, bibliotecarii vor deprinde un set de cunoștințe IT de bază și vor experimenta diverse modele de promovare a serviciilor de bibliotecă.
     Mă bucur că am participat la aceste cursuri unde s-au petrecut lucruri frumoase şi cu mult profesionalism s-au dezbatut multe probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI - PREZENTARE

     BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI este o bibliotecă cu profil enciclopedic  și se subordonează Consiliului Local funcționând potrivit regul...