luni, 16 septembrie 2019

Zilelor Europene ale Patrimoniului Cultural

Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP) sunt organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Ediția de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului, în România se desfășoară sub tematica:  Biblioteca, arhiva trezorieri de patrimoniu cultural. 
Tot în 2019, România celebrează ,,Anul cărţii '' care propune lansarea unui program la nivel naţional, „România Citeşte”, ce presupune promovarea lecturii în şcoli. 
Această promovare poate avea la bază întâlniri sub formă de workshop-uri legate de lectură, întâlniri cu scriitori etc. 
Lectura stimulează gândirea, dezvoltarea vocabularului, exprimarea emoțiilor, sensibilitatea pentru frumos, dorința de a cunoaște, de a cerceta lucruri necunoscute. Tot acest nesaț poate fi domolit doar intrând într-o bibliotecă. 
DESPRE CARTEA VECHE ȘI MANUSCRISE CA PATRIMONIU CULTURAL au aflat astăzi (14 septembrie 2019), în cadrul ZEP, la bibliotecă, elevi de gimnaziu și de liceu care au venit și ei la rându-le cu material documentat legat de aceasta temă.

























Cu mulțumiri, 
Elena Jitaru - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI - PREZENTARE

     BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI este o bibliotecă cu profil enciclopedic  și se subordonează Consiliului Local funcționând potrivit regul...