vineri, 6 martie 2015

Aventura urbană - Fetești





     Municipiul Fetești se află în sud-estul județului Ialomița , între orașele București- capitala țării și Constanța- cel mai mare port al Mării Negre.

     Cu puțin peste 29000 locuitori , Feteștiul este un oraș liniștit, poate prea liniștit, cu verdeață, aer curat, cu blocuri mici şi spații comerciale la parter. Veți afla din reportaj cum la Fetești exista  depoul CFR, cel mai mare din Muntenia, unde se turnau toate filmele cu CFR-iști înainte de `89, cea mai importantă bază militară de aviație din țară și podul Anghel Saligny.

    Numele de Fetești apare pe harta rusă din 1835. Modul de formare a numelui Fetești este următorul: Fetești< Fetescu< Fetea (fata cu sufixul ,,ea''). Bătrânii spun că în vechime , ciobanii împrăștiați în Câmpia Bărăganului veneau în acest sat să-și caute fete pentru însurătoare. De la ,,satul cu fete'' căutat de ciobanii bărăgăneni a rămas numele Fetești...( Monografie 2003).

(jbe)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI - PREZENTARE

     BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI este o bibliotecă cu profil enciclopedic  și se subordonează Consiliului Local funcționând potrivit regul...